
UNA MIRADA A CATALUNYA

DISSENY I CREACIÓ DE PROPOSTES DIDÀCTIQUES PER LA MATÈRIA DE CIÈNCIES SOCIALS
​
Anna-Xiang Planella, Albert Pérez, Ariadna Fernández, Clara Ribas
​
3r DT - UDG - Facultat d'Educació i Psicologia
​
Salvador Calabuig
DIARI DE REFLEXIÓ
1. Creació del Blog
El primer contacte que hem tingut amb el blog ha estat molt complex ja que no estem prou formats en l'ús de l'eina WordPress per a la creació de la nostra pàgina web. Així doncs, hem decidit fer ús d'un altre recurs que coneixíem i que ens resulta de més fàcil manipular i experimentar. Hem tingut, també, una sensació d'incertesa en el moment de decidir què posar en cada apartat.
​
La idea principal del nostre blog és que sigui clar, concís i entenedor, a l'abast de tothom. Així doncs, el que hem intentat és que sigués el més visual i intuïtiu possible. Vam començar concretant el tema principal de la pàgina i vam anar desenvolupant les característiques d'aquest.
2. Activitat d'idees prèvies
Primer de tot, és important dir que la idea principal de l'activitat ens va sorgir mentre estàvem creant el blog i estàvem començant a organitzar-lo. Se'ns va passar pel cap que seria interessant fer ús de recursos tecnològics, disponibles a l'escola, com a part essencial de l'educació en l'actualitat.
​
Per a nosaltres, fer una activitat d'idees prèvies és un bona estratègia per poder observar els coneixements que tenen els alumnes abans de realitzar l'activitat. Aquests, ens serviran de referent per a poder planificar i dissenyar les següents tasques de manera més acurada en benefici de cobrir les necessitats d'aprenentatge dels alumnes.
​
Per últim, volíem garantir que tots els infants poguessin gaudir d'una activitat rica en recursos tecnològics, per aquesta raó hem organitzat el grup classe en parelles. A més a més, el treball cooperatiu afavoreix en el seu aprenentatge i en el desenvolupament social de l'alumne.
3- Comentari de les coavaluacions dels companys
Primer de tot, ens agradaria agrair la bona feina per part de les nostres companyes pel que fa a l’avaluació que han realitzat sobre el nostre blog. El fet de poder rebre comentaris objectius sobre aspectes positius i millorables de la nostra pàgina fa que sigui més fàcil poder millorar i adonar-nos de les coses que ens oblidem, es poden millorar o d’aquelles que realitzem de manera satisfactòria.
En les avaluacions que ens han fet arribar pel blog es parla d’aspectes positius com és el plantejament del títol i com aquest es relaciona, de manera ingeniosa, amb el tema principal del treball. Es menciona que apareixen tots els apartats demanats i que posar-se en contacte amb nosaltres ha estat senzill ja que apareix un apartat per contactar-nos. D’altra banda, es destaca la distribució, l’organització dels diferents apartats i la informació d’aquests, a més a més d’una explicació entenedora de quin és el nostre objectiu principal. Per últim, l’activitat d’idees prèvies s’ha valorat de manera molt positiva, tant la utilització del recurs tecnològic i les preguntes plantejades al final d’aquesta com del seu plantejament i idea principal.
D’altra banda, pel que fa als aspectes que són millorables, trobem que el blog presenta molta senzillesa cromàtica i d’imatges, fent-lo poc atractiu. L’activitat d’idees prèvies es troba en l’apartat d’«Activitats» quan hauria d’estar en un subapartat i les adreces dels blogs no estan adjuntes en l’apartat de «Blogs dels companys». A més a més, es parla de que no apareix el logo de la UDG (ni informació de la facultat), ni informació dels membres del grup.
Un cop llegides les aportacions ens hem posat a millorar alguns aspectes que es mencionen com, per exemple, la decoració del blog, intentant-lo fer més atractiu. Ens agradaria dir, però, que estàvem deixant aquest aspecte per més endavant ja que, principalment, ens volíem centrar en les activitats a realitzar. També hem fet una rellegida de tots els escrits per revisar faltes d’ortografia ja que, en un comentari, es menciona que n'hi han, encara que no s'especifiquen quines. Per últim, hem posat els enllaços dels blogs i la informació demanada a la portada.
Ens agradaria dir, per finalitzar, que entenem que algun comentari o aspecte a millorar anomenat es va apuntar mentre nosaltres encara estàvem realitzant la tasca de les activitats i, pot ser, que alguns aspectes s’hagin millorat ja.
Tenim molt en compte el que ens heu escrit i agraïm la bona feina realitzada. Els vostres comentaris ens ajuden i ajudaran a millorar.